Popperij

NOG MEER POPPENSPUL


JOPIE de kleine violist nu samen met mijn buikorgeltje


Dit is een combinatie van servo's en gewone motortjes. Hij reageert alleen op één midi kanaal en kan dus alles spelen. Zoals altijd is echter een aanpassing van de MIDI file nodig om de bewegingen acceptabel te maken. Het blijft maar hopeloos gestuntel als je een vergelijk maakt met een echte violist.

MOPPY als DJ


Zijn oudere broer speelde alleen en MOPPY kan zelf de muziekjes aan elkaar praten. Hij heeft daarom dezelfde MIDI aansturing als zijn oudere broer maar daarbij een stem zaakje. Dat is een gewoon audio signaal waar de mond op beweegt. De kwaliteit van de stem is niet best. (is die van mij!!) Voor wat meer prentjes en wat info kun je HIER klikken.Dit is Suzan, ze bedient een 20 er (naar aanwijzingen van Hans Beyer) en ze speelt muziek die ik kreeg van Wiel Gerards.


De pijpjes worden aangestuurd door Midipar64 en de hele sturing kon ik maken dank zij het geweldige werk van het JAL team.

Haar stem leende ik van mijn kleindochter Sam.MARIEKE heeft een zusje


Marieke heeft al lang geleden haar plaats op mijn orgel verlaten. Ze treedt nu als zelfstandig dirigent ergens op. Dit is haar zusje. Minder kinderziekten en in dit filmpje laat ik zien hoe ik haar aan het werk kan zetten

MAESTRO heeft een partner en ze noemen zich nu Stradie en Vadie.


 NU dan Lenny, dit keer speelt ze op basis van MP3 muzek. Er is nog best een en ander aan te doen. Dit is dan ook een "werkplaats"weergave.

Lenny vertelt hier het oude verhaal van het ontstaan van de schelde. Er zijn al heel wat versies ervan en deze heb ik dan zelf herschreven. De stem is van een dialect speecialiste (ik zal vragen of ik haar naam mag noemen) die ik wat heb aangepast om beter bij Lenny te passen

Krijn kan me vertellen hoe laat het is en kan ook een verdraaide advertentie voorlezen. (vorlopig uit het oude Jumbo advertentiespel)

BOBBY is mijn nieuwe vriend. Zodra iemand passeert reageert hij , zingt liedjes en kan een poot geven


DORUS speelt op een Midi accordeon en kan ook een beetje babbelen. 

De MUPPETS oudjes babbelen tussen de muziekjes op het 32 er Sinke orgeltje. Nog lang niet af maar het werkt al wel.